Párkové ragú s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
2 ks cibule
100 ml smetana
3 lžíce kečup
400 g párek
1 lžíce hladká mouka
0 balíčků mražený hrášek
4 ks vařené brambory
podle chuti
cukr
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mražený hrášek nasypeme do trošky vroucí osolené vody, krátce podusíme a slijeme. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé, každý kousek nařízneme na obou koncích do tvaru kříže a opečeme na oleji.

  2. Vsypeme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, vmícháme kečup a krátce podusíme.

  3. Smetanu rozmícháme s moukou, nalijeme do párkové směsi a krátce podusíme. Přidáme kostičky brambor, hrášek, sůl, pepř, cukr, zamícháme a prohřejeme.

  4. Párkové ragú s hráškem podáváme posypané sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy