Pařížská bomba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 dkg kakao 1 ks žloutek 3 dl voda 1-2 ks banán 10 dkg cukr moučka 1 balíček dětské piškoty 1 kostka Hera podle chuti rum na ozdobu šlehačka
Postup Pařížská bomba recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si krém. Vodu s kakaem necháme krátce projít varem. Necháme vychladit. Heru, žloutek a moučkový cukr vyšleháme mixérem dohladka. Pak pomalu za stálého šlehání přiléváme hnědou hmotu a rum, až nám vznikne hladký krém.
Do krému vmícháme celý balík piškotů a oloupané banány nakrájené na kolečka. Vše promícháme vařečkou, vlijeme do dortové formy a necháme 24 hodin tuhnout v lednici.
Pařízskou bombu nakrájíme a před podáváním můžeme, ale nemusíme, ozdobit šlehačkou.
Rum lze při přípravě pařížské bomby vynechat (zvlášť pro děti).