Pařížská bomba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 dkg kakao
1 ks žloutek
3 dl voda
1-2 ks banán
10 dkg cukr moučka
1 balíček dětské piškoty
1 kostka Hera
podle chuti
rum
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si krém. Vodu s kakaem necháme krátce projít varem. Necháme vychladit. Heru, žloutek a moučkový cukr vyšleháme mixérem dohladka. Pak pomalu za stálého šlehání přiléváme hnědou hmotu a rum, až nám vznikne hladký krém.

  2. Do krému vmícháme celý balík piškotů a oloupané banány nakrájené na kolečka. Vše promícháme vařečkou, vlijeme do dortové formy a necháme 24 hodin tuhnout v lednici.

  3. Pařízskou bombu nakrájíme a před podáváním můžeme, ale nemusíme, ozdobit šlehačkou.

  4. Rum lze při přípravě pařížské bomby vynechat (zvlášť pro děti).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!