Pardubický plněný špíz recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g anglická slanina 500 g vepřová kýta 1 ks velká červená cibule na potření 2 lžíce olej podle chuti sůl mletý pepř muškátový květ náplň 1 ks vejce kapary 0 dl smetana ke šlehání 120 g mleté vepřové maso marináda 1-2 lžíce ostrý kečup podle potřeby olej na pečení
Postup Pardubický plněný špíz recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na 16 malých tenkých plátků. Jemně je naklepeme a okořeníme solí, pepřem i muškátovým květem.
Jemně umleté vepřové maso smícháme s kapary, vejcem i smetanou a dobře promícháme. Náplní potřeme plátky masa a svineme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na špízy. Špízy potřeme olejem a necháme v chladničce asi hodinu odležet.
Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme. Do výpeku přidáme ohřát kečup. Pardubický plněný špíz podáváme s opečeným bramborem a přeléváme kečupem.