Pardubický plněný špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g anglická slanina
500 g vepřová kýta
1 ks velká červená cibule
na potření
2 lžíce olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
muškátový květ
náplň
1 ks vejce
kapary
0 dl smetana ke šlehání
120 g mleté vepřové maso
marináda
1-2 lžíce ostrý kečup
podle potřeby
olej na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na 16 malých tenkých plátků. Jemně je naklepeme a okořeníme solí, pepřem i muškátovým květem.

  2. Jemně umleté vepřové maso smícháme s kapary, vejcem i smetanou a dobře promícháme. Náplní potřeme plátky masa a svineme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na špízy. Špízy potřeme olejem a necháme v chladničce asi hodinu odležet.

  3. Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme. Do výpeku přidáme ohřát kečup. Pardubický plněný špíz podáváme s opečeným bramborem a přeléváme kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy