Pardubické perníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks žloutek 500 g mouka hladká 2 lžíce med 60 g tuk rostlinný 1 ks cukr vanilkový 180 g cukr moučka 1 lžička soda jedlá - - koření perníkové
Postup Pardubické perníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk, moučkový a vanilkový cukr, med, vejce a jedlou sodu dáme do kastrůlku, vložíme do horké vodní lázně a rozehřejeme, až se všechny suroviny dokonale spojí. Necháme trošku vychladnout. Přidáme prosátou mouku, perníkové koření a zpracujeme vláčné, spíše tužší těsto. To potom vyválíme na tenký plát a formičkami vykrajujeme různé tvary perníčků. Na tukem vymazaném plechu je vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 10-15 minut. Ihned po vyjmutí z trouby perníčky potřeme žloutkem, ale z plechu je sundáme až mírně vychladlé. Perníčky uložíme do krabice a necháme asi 14 dní rozležet v chladnu.