Pardubické perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks žloutek
500 g mouka hladká
2 lžíce med
60 g tuk rostlinný
1 ks cukr vanilkový
180 g cukr moučka
1 lžička soda jedlá
- - koření perníkové

Postup přípravy receptu

  1. Tuk, moučkový a vanilkový cukr, med, vejce a jedlou sodu dáme do kastrůlku, vložíme do horké vodní lázně a rozehřejeme, až se všechny suroviny dokonale spojí. Necháme trošku vychladnout. Přidáme prosátou mouku, perníkové koření a zpracujeme vláčné, spíše tužší těsto. To potom vyválíme na tenký plát a formičkami vykrajujeme různé tvary perníčků. Na tukem vymazaném plechu je vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 10-15 minut. Ihned po vyjmutí z trouby perníčky potřeme žloutkem, ale z plechu je sundáme až mírně vychladlé. Perníčky uložíme do krabice a necháme asi 14 dní rozležet v chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy