Papoušková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 kelímek šlehačka
1 balíček prášek do pečiva
300 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
1 balíček vanilkový pudink
1 kostka Hera
1 balíček jahodový pudink
1 balíček kakaový pudink
podle chuti
rum
na ozdobu
čokoláda
citronová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme s cukrem a změklou herou. Mouku prosijeme s práškem do pečiva. Do vaječné hmoty postupně přidáme mouku, šlehačku a vanilkový cukr. Těsto rozdělíme na tři díly, do každého přidáme jeden pudink.

  2. Na tukem vymazaný plech klademe lžící střídavě různobarevné hromádky.

  3. Těsto dáme péci do středně vyhřáté trouby. Upečenou papouškovou buchtu pokropíme rumem, polijeme polevou a pokapeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy