Papiňákové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks paprika
8 ks brambory
1 ks cibule
5 ks rajče
drcený kmín
mletý černý pepř
0 kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a brambory očistíme. Cibuli nasekáme. Krkovici nakrájíme na plátky.

  2. Plátky vepřové krkovičky osmahneme na cibulce z obou stran v papiňáku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a necháme dusit 45 minut.

  3. Během dušení masa si brambory nakrájíme na plátky. Rajče s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky. Po podušení masa přidáme brambory i zeleninu do papiňáku, vždy vrstvu brambor a vrstvu zeleniny, brambor, zeleniny atd. Jednotlivé vrstvy osolíme a okmínujeme. Papiňák uzavřeme a dusíme ještě 25 minut.

  4. Papiňákové maso podáváme teplé. Nebojte se brambory osolit, vaří se vlastně v páře a ta slaná není. Nebylo by to dobré, kdyby nebyly slané. Je možná i varianta s jinou zeleninou - podle obliby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy