Panýr - indický sýr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l mléko
podle potřeby
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile se začne mléko vařit, přidáváme pomalu citronovou šťávu, až se začne oddělovat hmota od žluté tekutiny (syrovátky). Následně směs přecedíme přes nějaké plátno.

  2. Syrovátku si můžeme dát bokem a vypít.

  3. Hmotu zabalíme do plátna a něčím zatížíme, nebo pověsíme tak, aby zbytek syrovátky vytekl. Panýr necháme takto zabalený nejlépe přes noc.

  4. Panýr můžeme použít na přípravu salátů, na přípravu dalších pokrmů a také jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy