Paneláková tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
1 lžíce majoránka
2 l voda
10 kuliček celý pepř
2 ks vepřové koleno
1 kg vepřová plec s kůží
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
sáček na tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Umytá, očištěná kolena a plece dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, 5 oloupaných stroužků česneku a pepř. Vaříme na mírném ohni asi 2,5 hodiny.

  2. Uvařené maso vybereme a vykostíme. Chudé maso pokrájíme na malé kousky, ostatní (i s kůží) pomeleme. Přidáme zbylý roztlačený česnek, sůl, mletý pepř i majoránku. Do směsi nalijeme asi 7,5 dl vývaru a dobře ji promícháme.

  3. Sáček na tlačenku (anebo pevnější mikroténový sáček) naplníme, dobře uzavřeme a uložíme do hlubší nádoby.

  4. Panelákovou tlačenku zatížíme a odložíme do chladu na 24 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy