Paneláková tlačenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek 1 lžíce majoránka 2 l voda 10 kuliček celý pepř 2 ks vepřové koleno 1 kg vepřová plec s kůží podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby sáček na tlačenku
Postup Paneláková tlačenka recept
Postup přípravy receptu
-
Umytá, očištěná kolena a plece dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, 5 oloupaných stroužků česneku a pepř. Vaříme na mírném ohni asi 2,5 hodiny.
Uvařené maso vybereme a vykostíme. Chudé maso pokrájíme na malé kousky, ostatní (i s kůží) pomeleme. Přidáme zbylý roztlačený česnek, sůl, mletý pepř i majoránku. Do směsi nalijeme asi 7,5 dl vývaru a dobře ji promícháme.
Sáček na tlačenku (anebo pevnější mikroténový sáček) naplníme, dobře uzavřeme a uložíme do hlubší nádoby.
Panelákovou tlačenku zatížíme a odložíme do chladu na 24 hodin.