Pálivec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
2 lžíce sádlo
200 g pórek
2 ks malá cibule
1 ks červená paprika
200 ml světlé pivo
600 g vepřová kýta
70 g ostrý kečup
1 lžička drcený barevný pepř
1 lžička strouhaný zázvor
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme asi 2 hodiny rozležet.

  2. Očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky.

  3. Maso zaprášíme solamylem a promícháme.

  4. Rozpálíme sádlo, přisypeme zeleninu a vše krátce osmahneme. Přidáme maso a 10 minut ho restujeme. Pak maso zalijeme pivem a ostrým kečupem. Poprášíme zázvorem, promícháme a necháme 15 minut podusit.

  5. Vhodnou přílohou jsou malé nové brambory s máslem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy