Pájův katův šleh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
2 ks cibule
2 ks feferonky
0 lžic sójová omáčka
250 g vepřová plec
1 díl mletá sladká paprika
0 lžic worcesterská omáčka
1 díl mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
tymián
kečup
grilovací koření
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme na větší půl kolečka, maso na nudličky nebo menší kostky.

  2. Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a řádně osmažíme. Během smažení maso okořeníme mletou paprikou. Dáme sladkou i pálivou v poměru 1:1. Pepřem, kterým nešetříme, a přidáme trochu worcesterské a sójové omáčky. Promícháme, přilijeme vodu a dusíme asi 5 minut.

  3. Feferonky očistíme a nakrájíme nadrobno. Lze jich použít méně i více podle chuti. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky a spolu s feferonkami přidáme do pánve. Po přidání papriky vše okořeníme grilovacím kořením a tymiánem. Průběžně doléváme vodu a dusíme dalších 20 minut, nebo dokud není vše měkké. Směs dochutíme trochou kečupu a solí. V případě, že je směs příliš řídká, necháme ji trochu zredukovat, případně zahustíme moukou.

  4. Pájův katův šleh podáváme s rýží nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy