Pajfálský knedlík z ubrousku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
50 g slanina
1 ks vejce
60 g máslo
1 ks žloutek
1 l smetana
250 g houska
120 g hrubá mouka
20 g máslo na potření ubrousku
10 g strouhanka na posypání ubrousku
podle chuti
sůl
máslo
strouhaná kůrka z housek
Postup Pajfálský knedlík z ubrousku recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené housky, promícháme a dáme vychladnout. Po vychladnutí zalijeme mlékem.
V míse si umícháme máslo s vejcem a žloutkem a osolíme. Poté do mísy vložíme namočené housky se slaninou, přidáme hrubou mouku a vše dobře promícháme.
Dostatečně velký ubrousek navlhčíme, potřeme změklým máslem a posypeme strouhankou.
Do připraveného ubrousku vložíme těsto, nahoře shrneme a převážeme motouzem. Vložíme do vroucí vody a vaříme 60 minut. V polovině vaření knedlík otočíme.
Uvařený pajfálský knedlík z ubrousku nakrájíme silnou nití, polijeme máslem a posypeme strouhanou kůrou z housek. Pajfálský knedlík můžeme podávat s kančím na šípkové.