Pajfálský knedlík z ubrousku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 ks vejce
60 g máslo
1 ks žloutek
1 l smetana
250 g houska
120 g hrubá mouka
20 g máslo na potření ubrousku
10 g strouhanka na posypání ubrousku
podle chuti
sůl
máslo
strouhaná kůrka z housek

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené housky, promícháme a dáme vychladnout. Po vychladnutí zalijeme mlékem.

  2. V míse si umícháme máslo s vejcem a žloutkem a osolíme. Poté do mísy vložíme namočené housky se slaninou, přidáme hrubou mouku a vše dobře promícháme.

  3. Dostatečně velký ubrousek navlhčíme, potřeme změklým máslem a posypeme strouhankou.

  4. Do připraveného ubrousku vložíme těsto, nahoře shrneme a převážeme motouzem. Vložíme do vroucí vody a vaříme 60 minut. V polovině vaření knedlík otočíme.

  5. Uvařený pajfálský knedlík z ubrousku nakrájíme silnou nití, polijeme máslem a posypeme strouhanou kůrou z housek. Pajfálský knedlík můžeme podávat s kančím na šípkové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy