Pagáčiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 dl olej
1 lžíce sůl
3 ks brambory
3 dl mléko
1 kostka droždí
0 kg hladká mouka
1 ks tuk na pečení
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Z trochy vlažného mléka, trošky mouky a droždí uděláme kvásek.

  2. Poté přidáme ke kvásku hladkou mouku, zbytek mléka, olej, 1/2 tuku na pečení, sůl a necháme těsto vykynout. Do vykynutého těsta nastrouháme vařené brambory a druhou půlku tuku na pečení a těsto propracujeme. Těsto skládáme jako listové těsto (dvakrát).

  3. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme malé pagáčiky - kulatá formička průměr asi 4 cm. Připravené pagáčiky vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečivo potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Pagáčiky pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 180 °C.

  5. Pagáčiky po vychladnutí podáváme jako výbornou chuťovku k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy