Ožralý Izidor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
3 ks vejce
250 g máslo
2 lžíce kakao
8 lžic cukr krupice
1 plátek 100% tuk
těsto
5 ks vejce
15 dkg máslo
4 lžičky kakao
2-3 lžičky prášek do pečiva
15 dkg cukr krupice
5 dkg hrubá mouka
10 dkg mleté ořechy
nádivka
2 dl rum
1 hrst cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
20 dkg mleté ořechy
na potření
marmeláda
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Postup může být pro některé sice o něco složitější, ale výsledek stojí opravdu za to! Žloutky s cukrem a máslem vymícháme do pěny. Poté přidáme mleté ořechy, hrubou mouku, prášku do pečiva a kakao a zamícháme.

  2. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který přidáme do výše uvedené směsi a vše opatrně zamícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 - 190 stupňů. Špejlí zkusíme, zda se nám těsto nelepí a poté vyndáme z trouby. Ještě upečený korpus potřeme marmeládou.

  3. Poté si připravíme ořechovou nádivku. Mleté ořechy spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem a rumem zamícháme dohromady. Nádivkou pak potřeme upečený moučník. Na ořechovou nádivku dáme ještě krém. Vejce s cukrem vyšleháme nad párou do tuha, pak přidáme kakao a ještě do teplého krému přidáme máslo a kousek 100% tuku. Tento krém naneseme na ořechovou nádivku. Nakonec ožralého Izidora přelijeme čokoládovou polevou.

  4. Ožralého Izidora dáme ztuhnout, klidně do lednice. Pak ho nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy