Ovocná žemlovka s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
100 g cukr
200 g máslo
400 g tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
2 ks vejce L
náplň 3
80 g cukr
1 špetka sůl
3 ks bílek
podle potřeby
máslo
mléko
10 ks pečivo
náplň 2
1 lžíce rum
2 lžíce rozinky
1 sklenice kompotové ovoce
podle chuti
mletá skořice
1 balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Měkké máslo promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, po jednom přidáváme žloutky (bílky uschováme na později). Do žloutkového základu přidáme tvaroh a dobře promícháme.

  2. Odkapané kompotové ovoce nakrájíme na malé kostičky a promícháme s rozinkami, které jsme nechali namočené v rumu. Pokud použijeme jablka, musíme je oloupat a nakrájet na slabé plátky.

  3. Pečivo nakrájené na slabé plátky namáčíme v mléce a ukládáme do vymazané formy. Na pečivo naneseme část tvarohu a na tvaroh naskládáme ovoce.

  4. Žemlovku ukončíme namočeným pečivem, které poprášíme skořicovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

  5. Ovocnou žemlovku s tvarohem pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 40 minut dozlatova. Poté naneseme na žemlovku pevný sníh, který si našleháme z bílků se špetkou soli a jemně přimíchaným cukrem. Žemlovku dopečeme dozlatova.

  6. Ovocnou žemlovku s tvarohem podáváme nakrájenou jako výborné sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!