Ovocná bublanina 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 dkg cukr
10 dkg olej
4 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
30 dkg hladká mouka
10 dkg studená voda
podle chuti
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a vejce ušleháme ručním robotem a přidáme vodu a olej a přimícháme hladkou mouku a prášek do pečiva.

  2. Těsto na bublaninu vlijeme na plech pokrytý pečícím papírem, případně na plech vymazaný a vysypaný strouhankou. Těsto poklademe opracovaným ovocem. Nejlepší jsou jahody a rybíz nebo borůvky.

  3. Bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

  4. Upečenou ovocnou bublaninu ozdobíme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!