Ovocná bowle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
1 ks jablko
1 ks citron
1500 ml jablečný mošt
8 ks kompotované broskve
500 ml šťáva z třešňového kompotu
1 ks čerstvá broskev
100 ml neperlivá voda
100 ml kyselejší ovocný sirup
podle potřeby
led

Postup přípravy receptu

  1. Kompotované broskve nakrájíme na menší kousky. Jablko oloupeme, vyloupneme jadřinec a nakrájíme na trochu hrubší plátky. Citron kartáčkem odrhneme, použijeme chemicky neošetřené ovoce. Citrony nakrájíme na plátky.

  2. Broskve vložíme do nádoby na bowli, zalijeme ovocným sirupem a posypeme hrstí cukru. Necháme asi hodinu odležet.

  3. V kastrůlku rozpustíme zbylý cukr ve šťávě z třešní a přilijeme ke kostičkám z broskve. Přidáme plátky jablek a citronu. Přilijeme jablečný mošt, promícháme, doplníme neperlivou vodou a opět necháme chvíli odležet.

  4. Do nádoby přisypeme kostky ledu a podáváme. Nápoj podáváme ve vyšších sklenicích, přidáme brčko a lžičku na ovoce. Můžeme ozdobit ovocem podle vlastní fantazie a použít umělohmotné ozdoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!