Ovíněné jehněčí v lilku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 1 lžíce tymián 2 ks cuketa 8 ks rajče 6 ks lilek 1 ks bobkový list 120 ml bílé víno 1 kg jehněčí plec podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej na ozdobu cherry rajčata
Postup Ovíněné jehněčí v lilku recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí plec očistíme a nakrájíme na kostičky. Malé cukety s rajčaty opláchneme, osušíme a překrájíme na menší kousky. Cibuli i česnekový stroužek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme čtyři lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem.
Přidáme maso, cukety, rajčata, nasekaný tymián a bobkový list. Ochutíme solí a pepřem. Zalijeme bílým vínem a na mírném ohni dusíme doměkka.
Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na plátky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky lilku v něm osmažíme dozlatova, stačí asi 6 - 7 minut. Vyjmeme je a necháme na ubrousku okapat od tuku.
Kulaté zapékací misky vyložíme plátky orestovaného lilku a naplníme je masovou směsí. Uzavřeme dalšími plátky lilku. Naplněné misky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.
Ovíněné jehněčí v lilku ihned podáváme. Můžeme servírovat přímo v zapékacích miskách, nebo porce vyklopíme na talíře. Na dozdobení jehněčího v lilku použijeme cherry rajčata.