Ovíněné jehněčí v lilku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
1 lžíce tymián
2 ks cuketa
8 ks rajče
6 ks lilek
1 ks bobkový list
120 ml bílé víno
1 kg jehněčí plec
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej
na ozdobu
cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí plec očistíme a nakrájíme na kostičky. Malé cukety s rajčaty opláchneme, osušíme a překrájíme na menší kousky. Cibuli i česnekový stroužek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme čtyři lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem.

  2. Přidáme maso, cukety, rajčata, nasekaný tymián a bobkový list. Ochutíme solí a pepřem. Zalijeme bílým vínem a na mírném ohni dusíme doměkka.

  3. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na plátky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky lilku v něm osmažíme dozlatova, stačí asi 6 - 7 minut. Vyjmeme je a necháme na ubrousku okapat od tuku.

  4. Kulaté zapékací misky vyložíme plátky orestovaného lilku a naplníme je masovou směsí. Uzavřeme dalšími plátky lilku. Naplněné misky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.

  5. Ovíněné jehněčí v lilku ihned podáváme. Můžeme servírovat přímo v zapékacích miskách, nebo porce vyklopíme na talíře. Na dozdobení jehněčího v lilku použijeme cherry rajčata.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy