Ovesná kaše s krupicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 hrnky mléko
1 hrnek ovesné vločky
3 lžíce dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ovesné vločky namočíme na 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily.

  2. Do menšího hrnce nalijeme mléko, přisypeme špetku soli, přidáme vločky a krupici, kaši vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Mícháme nejlépe vařečkou, která má spodní stranu rovnou. Pokud je hmota velmi řídká, přidáme ještě trochu krupice.

  3. Ovesnou kaši s krupicí po uvaření ihned podáváme. Na talíři ovesnou kaši osladíme medem, případně doplníme máslem a posypeme mletou skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou, různým sezonním ovocem, zavařeninou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!