Ovarová polévka s kroupami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks velká cibule
2 ks velká mrkev
20 dkg vařené kroupy
1 ks kořenová petržel
1 l ovarový vývar
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nepoužít vývar, která vznikne při vaření ovarového masa, by byl neodpustitelný hřích. Je jasné, že při zabijačce se zužitkuje úplně všechno, takže ani ovarový vývar nebude výjimkou. Mimo přidávání vývarů do jitrnic a jelit ho většinu můžeme využít do zabijačkové polévky a přímo do ovarové polévky s kroupami.

  2. A teď se vrhneme na recept. Ovarový vývar necháme zlehka vychladnout a stáhneme z hladiny vrstvu tuku. Ovarová polévka by jinak byla dost tučná a takto by ne každému chutnala. Pokud je třeba vývar z ovarového kolene, obvykle toto riziko nehrozí.

  3. Zeleninu pečlivě očistíme a nakrájíme. Do vývaru přidáme nakrájenou zeleninu, drobně nakrájenou cibuli a nové koření. Ovarovou polévku vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Přidáme kroupy, dobře promícháme, aby se nám kroupy neslepily k sobě. Poté ještě přidáme na jemno utřený česnek, osolíme a podle chuti opepříme.

  4. Při podávání ovarové polévky s kroupami použijeme i majoránku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy