Ovarová mísa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 list bobkový list
2 kuličky nové koření
300 g vepřová plec
1 ks vepřové koleno
5 kuliček celý černý pepř
0.3 ks vepřová hlava

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou hlavu dobře očistíme, nad plamenem opálíme chloupky a všechno maso důkladně omyjeme. Cibuli oloupeme a necháme vcelku.

  2. Maso vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou. Přidáme sůl, koření, cibuli a opět rychle uvedeme do varu. Na malém ohni vaříme ovar doměkka.

  3. Měkký ovar vyjmeme. Maso klademe na předehřáté mísy.

  4. Ovarové mísy podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí a křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy