Oukrop s hovězím a masem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
2 kuličky nové koření
4 lžíce olivový olej
200 g hovězí maso
150 g kořenová zelenina
4 ks krajíc chleba
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí (nebo uzené) maso propláchneme studenou vodou, vložíme hrnce, zalijeme litrem studené vody, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájenou na menší kousky, nasekanou cibuli, nové koření, osolíme opepříme a vaříme pomalu až do změknutí. Hotový oukrop ještě dochutíme čerstvě mletým pepřem.

  2. Podávání: do hlubších talířů rozprostřeme menší krajíčky staršího nebo opečeného chleba. Zakapeme dobrým olivovým olejem a rozetřeným česnekem. Nakonec přelijeme oukropem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy