Otmetník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
2 hrnky polohrubá mouka
1 kg kysané zelí
40-50 dkg uzená krkovice
podle chuti
5-10 stroužků česnek
1 lžíce majoránka
2 lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme. Krkovici podle potřeby ještě očistíme a nakrájíme ji na kostičky.

  2. Vyšší plech vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 225 °C.

  3. Do zelí vmícháme olej s mlékem. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vejce, krkovici a česnek. Směs ochutíme vegetou a majoránkou a důkladně promícháme. Pak ji přeložíme na připravený plech.

  4. Připravený otmetník pečeme v dobře vyhřáté troubě (225 stupňů) asi 50 - 55 minut.

  5. Upečený jej nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy