Otcova polévka s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce hrášek
1 stroužek česnek
2 lžíce máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
1 ks rajče
1 ks mrkev
130 g tofu
sojová omáčka
1 list čínské zelí
0.5 ks zelená paprika
1 lžička mletý kmín
2 lžíce salátová okurka
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a ostatní zeleninu očistíme. Okurku nasekáme a odebereme požadované množství. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme.

  2. Do vřící vody dáme vařit na 7 minut brambory. Zároveň přidáme nadrobno posekanou cibuli, kmín a sůl. Během vaření si nakrájíme tofu na kostky. Nakrájené tofu pokapeme sójovou omáčkou.

  3. Když jsou brambory měkké, přidáme k nim tofu. Necháme chvíli vřít a potom hrnec odstavíme. Až nyní vložíme do polévky zbylou zeleninu. Přidáme máslo, mletou papriku, česnek a petrželovou nať nebo pažitku. Pokud třeba, polévku s tofu přisolíme.

  4. Otcovu polévku s tofu necháme chvilku uležet a můžeme podávat. Polévka s tofu je velmi osvěžující zejména v letních měsících.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy