Otavské barevné fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 ks cibule
1 špetka bazalka
1 špetka šalvěj
1 špetka oregano
4 lžíce slunečnicový olej
250 g kuřecí prsa
0.5 ks červená paprika
1 lžíce sójová omáčka
0.5 ks zelená paprika
1 konzerva červené fazole
1 lžička gulášové koření
1 konzerva sterilovaná kukuřice
2 konzervy bílé fazole
1-2 dl pikantní kečup
1 špetka mletá pálivá paprika
0.5 ks oranžová paprika
250 g uzená vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, stejně tak uzené plecko. Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky.

  2. Na zpěněnou cibuli na oleji dáme kuřecí maso (prsa), rychle orestujeme, přidáme uzené plecko a nadrobno nakrájený česnek. Když je kuřecí maso měkké, přidáme papriky (červená, oranžová, zelená). Mícháme, až papriky ztratí tuhost, můžeme i mírně podlévat. Když je vše hotové, přidáme 2 konzervy bílých fazolí, konzervu červených fazolí a konzervu kukuřice. Vůbec nevadí, když jsou fazole v tomatě nebo v chilli. Vše smícháme, přidáme podle chuti kečup, chilli nebo pálivou papriku, gulášové koření a po špetce suché bazalky, šalvěje, oregana nebo yzopu, koření rozemneme. Dochutíme sójovou omáčkou. Necháme chvilku vše převařit a je hotovo.

  3. K otavským barevným fazolím je dobrá směs ledového salátu, mrkve a červených paprik. Vše pokrájíme a můžeme zakápnout olivovým olejem.

  4. Připravené otavské barevné fazole a zeleninu dáme na nahřátou tortilu, zabalíme a jíme. Není-li tortilla, dobré jsou bramborové placky (ještě teplé z trouby).

  5. Fazole se dají také připravit tradičně. Namočit, uvařit a pak vložit do pánve či kastrolu. Trvá to déle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy