Osvěžující ovocné tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
200 g piškoty
krém
2 lžíce cukr
1 sklenka smetana
500 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
náplň
3 lžíce cukr
2 ks citron
6 lístků máta
3 ks kiwi
50 ml pomerančový likér
500 g nektarinka
500 g jahoda
na ozdobu
pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré důkladně omyté a oloupané ovoce nakrájíme na malé kostičky. Ovoce promícháme s natrhanou čerstvou mátou, pomerančovým likérem a 3 lžícemi cukru. Ovoce přikryjeme transparentní folií a necháme aspoň hodinu marinovat na chladném místě.

  2. Čerstvou smetanu vyšleháme a jemně promícháme s cukrem a mascarpone.

  3. Dlouhé piškoty rychle a krátce namáčíme v jahodové nebo pomerančové šťávě a ihned je ukládáme do formy vyložené potravinářskou folií. Na piškoty naneseme část ovoce a přikryjeme krémem. Opět uložíme namočené piškoty, posypeme ovocem a přikryjeme krémem. Ze surovin uděláme asi 2 vrstvy, záleží však na formě. Tiramisu ukončíme krémem, který dozdobíme mátovými lístečky a zbytkem ovoce. Osvěžující ovocné tiramisu uložíme ztuhnout do lednice.

  4. Když chceme připravit tiramisu s vejci, žloutky vyšleháme s cukrem i vanilkovým cukrem a poté vmícháme mascarpone. Nakonec bychom přidali sníh našlehaný z bílků a špetky soli. Vajec by byly 3 ks.

  5. Osvěžující ovocné tiramisu zachutná báječně nejen v letních dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!