Ostravský bigos recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky paprika
1 lžička majoránka
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
2 ks bobkový list
100 ml suché červené víno
0 kg hlávkové zelí
0 ks vepřový bůček
0 kg kysané zelí
1 ks ostravská klobása
100 g křížaly
3 ks feferonky v oleji
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Zelí scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky a klobásu na kolečka.

  2. Na rozpáleném sádle cibuli orestujeme a přidáme maso. Osmahneme a zaprášíme paprikou. Chvíli opékáme, zalijeme vínem, přidáme koření, klobásu, zelí a dusíme. Před dohotovením přidáme jakékoliv křížaly podle chuti a feferonky v oleji, bigos ještě krátce povaříme.

  3. Ostravský bigos podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy