Ostravský bigos recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky paprika 1 lžička majoránka 1 ks cibule 3 lžíce sádlo 2 ks bobkový list 100 ml suché červené víno 0 kg hlávkové zelí 0 ks vepřový bůček 0 kg kysané zelí 1 ks ostravská klobása 100 g křížaly 3 ks feferonky v oleji podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Ostravský bigos recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nakrájíme a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Zelí scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky a klobásu na kolečka.
Na rozpáleném sádle cibuli orestujeme a přidáme maso. Osmahneme a zaprášíme paprikou. Chvíli opékáme, zalijeme vínem, přidáme koření, klobásu, zelí a dusíme. Před dohotovením přidáme jakékoliv křížaly podle chuti a feferonky v oleji, bigos ještě krátce povaříme.
Ostravský bigos podáváme s chlebem.