Ostravské klobásy na černém pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky slanina
2 ks cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
250 ml ostrý kečup
250 ml černé pivo
8 ks ostravská klobása
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy oloupeme, podélně překrojíme a okraje nařízneme do hřebínků. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Pekáč vytřeme olejem, vložíme do něj klobásy, proložíme nakrájenou cibulí, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme. Ostrý kečup rozmícháme s plnotučnou hořčicí a stejnoměrně rozetřeme na klobásy. Navrch rozložíme plátky slaniny a podlijeme černým pivem.

  3. Pekáč s klobásami vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

  4. Ostravské klobásy na černém pivě podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy