Ostravské klobásy na černém pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky slanina 2 ks cibule 1 lžíce plnotučná hořčice 250 ml ostrý kečup 250 ml černé pivo 8 ks ostravská klobása podle potřeby olej podle chuti sůl tymián mletý černý pepř
Postup Ostravské klobásy na černém pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Klobásy oloupeme, podélně překrojíme a okraje nařízneme do hřebínků. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pekáč vytřeme olejem, vložíme do něj klobásy, proložíme nakrájenou cibulí, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme. Ostrý kečup rozmícháme s plnotučnou hořčicí a stejnoměrně rozetřeme na klobásy. Navrch rozložíme plátky slaniny a podlijeme černým pivem.
Pekáč s klobásami vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
Ostravské klobásy na černém pivě podáváme s chlebem.