Orlický řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 dl mléko
mletý pepř
2 ks vejce natvrdo
1 kg vepřový bok
200 g měkký salám
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
4 lžíce mléko
10 dkg sýr
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný vepřový bůček umeleme a ochutíme pepřem a solí. Vše promícháme. Přidáme vejce rozšlehaná v mléce, zahustíme trochou strouhanky a znovu důkladně promícháme. Směs na orlický řízek dáme na 2 hodiny do chladničky.

  2. Pak ze směsi na pomoučněném prkénku tvoříme placičky. Do středu každé placičky položíme kolečko salámu a dílek vejce natvrdo. Placičku přeložíme a okraje pevně přitiskneme. Takto připravené řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhaném sýru a nakonec ve strouhance.

  3. Orlické řízky smažíme v horkém oleji z obou stran dozlatova.

  4. Zlatavé orlické řízky podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy