Orlický mletý řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce mléko
1 ks cibule
1 ks houska
1 lžička rajčatový protlak
1 lžička hladká mouka
olej na smažení
120 g rybí filé
200 g vepřové maso
120 g sýr eidam
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso, sýr a rybí filé semeleme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Do semletého masa přidáme rozmočenou housku, rajčatový protlak, cibuli, hladkou mouku a podle chuti směs okořeníme solí, pepřem a paprikou. Směs vymícháme v těsto. Masovou hmotu rozdělíme na díly, ze kterých tvarujeme oválné placičky.

  3. Připravíme si trojobal a řízečky jednotlivě v trojobalu. Orlické mleté řízky smažíme zvolna z obou stran do zlatočervené barvy.

  4. Orlické mleté řízky podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky. Můžeme je doplnit omáčkami a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy