Orlická ryba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.4 ks máslo
1 ks cibule
1 ks kapr
1 lžička hladká mouka
1 lžička sardelová pasta
podle chuti
sůl
petrželka
kmín
citronová šťáva
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Rybu očistíme, vykucháme, odstraníme žábry a dobře ji omyjeme. Osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Pak část másla rozehřejeme se lžičkou sardelové pasty a uvnitř rybu vymastíme. Přidáme nasekanou petrželku, povrch ryby posypeme kmínem.

  2. Orlickou rybu přeneseme na vymazaný pekáček, přelijeme zbytkem másla, podlijeme trochou vody a v troubě pečeme asi 20 minut. Pak rybu otočíme, trochou kmínu posypeme i druhou stranu, přelijeme výpekem a pečeme dalších 20 minut.

  3. Dozlatova upečenou orlickou rybu vyndáme, posypeme čerstvou petrželkou a přelijeme výpekem, který můžeme zahustit lžičkou hladké mouky, osmahnout, zalít trochou vody a povařit.

  4. Orlickou rybu podáváme s opékanými brambory nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy