Orinoko krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 balíček vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
4-5 lžic vaječný likér
2 balíčky ztužovač šlehačky
150 g tmavá čokoláda (hořká nebo na vaření)

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozlámeme na kousky, dáme do misky a necháme rozpustit v mikrovlnce.

  2. Vejce vymícháme do pěny, přidáme likér a rozpuštěnou čokoládu. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a se ztužovačem šlehačky. Smícháme s čokoládovým krémem.

  3. Orinoko krém ponecháme v chladu asi hodinu až dvě.

  4. Orinoko krém podáváme jako sladký vychlazený dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy