Origošky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
130 g máslo
130 g med
mletá skořice
0.5 balíčku vanilkový cukr
citronová kůra
130 g polohrubá mouka
100 g loupané mandle
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme máslo. Vmícháme med a za stálého míchání ve vodní lázni přidáváme prosátou mouku, až vznikne středně tuhé těsto. Těsto pak necháme vychladit a vyklopíme na vál.

  2. Do těsta zapracujeme citronovou kůru, špetku mleté skořice a dvě celá vejce. Podle potřeby přidáme mouku.

  3. Z těsta pak tvoříme kuličky. Do středu vtlačíme loupanou mandli a klademe je na vymazaný plech. Origošky upečeme v předehřáté troubě. Ještě teplé origošky ocukrujeme cukrem s vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy