Ořešáci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka skořice 4 ks bílek 3 ks hřebíček 200 g ořechy 300 g cukr moučka 0.3 lžičky citronová kůra 50 g suchary podle potřeby olej na vymazání
Postup Ořešáci recept
Postup přípravy receptu
-
Hřebíček utlučeme a smícháme se skořicí i citronovou kůrou. Ořechy umeleme najemno a ještě je můžeme i prosít. Suchary umeleme na jemnou strouhanku.
Ve vroucí vodní lázni ušleháme bílky s cukrem. Přidáme ořechy, koření i strouhanku a jemně promícháme.
Na olejem vymazaný plech děláme z těsta lžičkou malé hromádky velikosti vlašských ořechů.
Pečeme, nebo spíše sušíme, ve vyhřáté troubě do mírného zezlátnutí.