Ořešáci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka skořice
4 ks bílek
3 ks hřebíček
200 g ořechy
300 g cukr moučka
0.3 lžičky citronová kůra
50 g suchary
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Hřebíček utlučeme a smícháme se skořicí i citronovou kůrou. Ořechy umeleme najemno a ještě je můžeme i prosít. Suchary umeleme na jemnou strouhanku.

  2. Ve vroucí vodní lázni ušleháme bílky s cukrem. Přidáme ořechy, koření i strouhanku a jemně promícháme.

  3. Na olejem vymazaný plech děláme z těsta lžičkou malé hromádky velikosti vlašských ořechů.

  4. Pečeme, nebo spíše sušíme, ve vyhřáté troubě do mírného zezlátnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy