Opravdová bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 l vývar
1 dl tuk na smažení
podle chuti
sůl
brambory
majoránka
1-2 ks cibule
houby
mletý pepř
hladká mouka
kořenová zelenina
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a pozvolna vaříme půl hodiny.

  2. Do základu polévky přidáme pepř, sůl, nové koření, majoránku, opláchnuté houby, očištěnou kořenovou zeleninu a brambory. Zeleninu i brambory předem nakrájíme na kostičky. Vaříme, až zelenina a brambory změknou. Ke konci varu přidáme do polévky utřené stroužky česneku a dochutíme polévkovým kořením.

  3. Opravdovou bramboračku podáváme s čerstvým pečivem. Houby můžeme napřed povařit v mléce a pak podusit na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy