Opekance s karamelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce rozpuštěné máslo 100 g mletý mák 2 dl horké mléko 8 ks starší rohlík zálivka 60 g máslo skořice vanilka 1 dl horká voda pomerančová kůra 60 g jemný cukr krystal
Postup Opekance s karamelem recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky z předešlého dne pokrájíme na kolečka a navlhčíme horkým mlékem jako opekance.
Opekance posypeme mletým mákem a pokapeme máslem. Pak je polijeme povařeným karamelem.
Karamel: Rozpustíme máslo, přidáme cukr a upálíme do hněda na karamel, který zalijeme horkou vodou, přidáme kousek pomerančové kůry, kousek celé skořice i vanilky, dobře povaříme. Kousky koření a kůry pak vyndáme.
Opekance s karamelem podáváme s mlékem.
Na opekance můžeme použít i tvrdý tvaroh na strouhání, asi 20 dkg, ale karamelovou vodu nedáváme. Opekance s tvarohem pocukrujeme a víc omastíme máslem.