Opekance s karamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce rozpuštěné máslo
100 g mletý mák
2 dl horké mléko
8 ks starší rohlík
zálivka
60 g máslo
skořice
vanilka
1 dl horká voda
pomerančová kůra
60 g jemný cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky z předešlého dne pokrájíme na kolečka a navlhčíme horkým mlékem jako opekance.

  2. Opekance posypeme mletým mákem a pokapeme máslem. Pak je polijeme povařeným karamelem.

  3. Karamel: Rozpustíme máslo, přidáme cukr a upálíme do hněda na karamel, který zalijeme horkou vodou, přidáme kousek pomerančové kůry, kousek celé skořice i vanilky, dobře povaříme. Kousky koření a kůry pak vyndáme.

  4. Opekance s karamelem podáváme s mlékem.

  5. Na opekance můžeme použít i tvrdý tvaroh na strouhání, asi 20 dkg, ale karamelovou vodu nedáváme. Opekance s tvarohem pocukrujeme a víc omastíme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy