Omáčka z rajčat se smaženou cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 lžička sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
3 lžíce cukr krupice
olej na smažení
1 snítka zelená petrželka
1 miska hladká mouka
omáčka
1 kg rajčata
příloha
2 ks cuketa
podle potřeby
ubrousek papírový

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a strouháme nahrubo do hrnce tak, aby nám zůstala slupka, tu nepoužíváme.

  2. Přidáme cukr a lžíci oleje a vaříme (bez poklice) asi 50 minut, pak přidáme rozšlehané vejce s rozmačkaným česnekem, sůl a provaříme cca 5 minut. Po odstavení z plotny přidáme najemno nasekanou zelenou petrželku.

  3. Podáváme s chlebem a cuketou obalenou v hladké mouce a osmaženou.

  4. Cuketu neoloupanou omyjeme, nakrájíme na kolečka asi 1cm silná, nasolíme a necháme hodinu vypotit.

  5. Potom obalujeme v hladké mouce a smažíme do zlatova. Po usmažení klademe na papírový ubrousek (vypije nadbytek oleje).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!