Omáčka z rajčat se smaženou cuketou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce olej 1 lžička sůl 1 špetka sůl 2 ks vejce 3 lžíce cukr krupice olej na smažení 1 snítka zelená petrželka 1 miska hladká mouka omáčka 1 kg rajčata příloha 2 ks cuketa podle potřeby ubrousek papírový
Postup Omáčka z rajčat se smaženou cuketou recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, rozpůlíme a strouháme nahrubo do hrnce tak, aby nám zůstala slupka, tu nepoužíváme.
Přidáme cukr a lžíci oleje a vaříme (bez poklice) asi 50 minut, pak přidáme rozšlehané vejce s rozmačkaným česnekem, sůl a provaříme cca 5 minut. Po odstavení z plotny přidáme najemno nasekanou zelenou petrželku.
Podáváme s chlebem a cuketou obalenou v hladké mouce a osmaženou.
Cuketu neoloupanou omyjeme, nakrájíme na kolečka asi 1cm silná, nasolíme a necháme hodinu vypotit.
Potom obalujeme v hladké mouce a smažíme do zlatova. Po usmažení klademe na papírový ubrousek (vypije nadbytek oleje).