Omáčka z povidel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst rozinky
500 ml voda
1 hrst mandle
0.5 lžičky mletá skořice
1 lžička hladká mouka
0.5 lžičky citronová kůra
0.3 l smetana ke šlehání
5 lžic švestková povidla
špetka mletý hřebíček
1 hrst strouhaný perník na vaření
podle chuti
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky a mandle spaříme vroucí vodou. Mandle oloupeme a nasekáme.

  2. Povidla dáme do kastrolu, zalijeme vodou a rozmícháme. Přisypeme jemně nastrouhaný perník, špetičku soli, skořici, rozinky, citronovou kůru a asi 10 až 15 minut povaříme.

  3. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k omáčce, přidáme mandle a vše ještě společně 5 minut vaříme do zhoustnutí.

  4. Podle potřeby můžeme dosladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!