Omáčka z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks rajčatový protlak
500 g mleté maso
1 sklenice zeleninové lečo
podle chuti
česnek
1-2 špetky sůl
kečup
1-2 špetky mletý černý pepř
podle potřeby
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a společně je dále restujeme. Pak přidáme protlak a lečo. Omáčku osolíme a opepříme a dusíme. Během dušení ji podléváme vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve vodě. Podle chuti přidáme česnek a kečup.

  3. Omáčku z mletého masa podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!