Omáčka z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks rajčatový protlak 500 g mleté maso 1 sklenice zeleninové lečo podle chuti česnek 1-2 špetky sůl kečup 1-2 špetky mletý černý pepř podle potřeby mouka
Postup Omáčka z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a společně je dále restujeme. Pak přidáme protlak a lečo. Omáčku osolíme a opepříme a dusíme. Během dušení ji podléváme vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve vodě. Podle chuti přidáme česnek a kečup.
Omáčku z mletého masa podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.