Omáčka z hlávkového salátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
1 l voda
2 hlávky salát
6 lžic hladká mouka
1 ks ˙loutek
2 dl zakysaná smetana nebo šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát opereme, nakrájíme na tenké proužky a vymačkáme přebytečnou vodu.

  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Do jiného hrnce si dáme vařit osolenou vodu, abychom ji měli nachystanou.

  3. Do jíšky přidáme připravený hlávkový salát, promícháme a zalijeme osolenou vroucí vodoou. Necháme provařit asi 1-2 minuty a zalijeme smetanou.

  4. Dle chuti dosolíme. Je-li omáčka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody.

  5. Po odstavení z ohně přidáme do hotové omáčky rozkvrdlaný žloutek.

  6. Jako příloha se vaří šťouchané brambory, do kterých se zamíchájí 2-3 lžičky mleté červené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!