Omáčka Piri-Piri recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 2 paličky česnek 0.3 l olej 2 kg paprika 1 kg cibule 2 kg rajče 8-10 ks feferonka 1 ks deko 1 ks pektogel č. 3
Postup Omáčka Piri-Piri recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky rozpůlíme, vykrojíme semínka a omyjeme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a vykrojíme okvětí. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky, česnek oloupeme. Z feferonek vykrojíme semínka.
Všechnu zeleninu umeleme nahrubo v mlýnku na maso a vlijeme do většího kastrolu. Hmotu přivedeme k varu. Omáčku vaříme asi 20 minut. Pak vlijeme olej, nasypeme deko a vmícháme pektogel smíchaný s cukrem. Omáčku vaříme ještě asi 5 minut. Omáčku Piri-Piri nalijeme do menších skleniček, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Po 15 minutách je obrátíme zpět.
Omáčka Piri-Piri vydrží dobře uskladněná celou zimu.