Omáčka Piri-Piri recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
2 paličky česnek
0.3 l olej
2 kg paprika
1 kg cibule
2 kg rajče
8-10 ks feferonka
1 ks deko
1 ks pektogel č. 3

Postup přípravy receptu

  1. Papriky rozpůlíme, vykrojíme semínka a omyjeme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a vykrojíme okvětí. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky, česnek oloupeme. Z feferonek vykrojíme semínka.

  2. Všechnu zeleninu umeleme nahrubo v mlýnku na maso a vlijeme do většího kastrolu. Hmotu přivedeme k varu. Omáčku vaříme asi 20 minut. Pak vlijeme olej, nasypeme deko a vmícháme pektogel smíchaný s cukrem. Omáčku vaříme ještě asi 5 minut. Omáčku Piri-Piri nalijeme do menších skleniček, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Po 15 minutách je obrátíme zpět.

  3. Omáčka Piri-Piri vydrží dobře uskladněná celou zimu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!