Omáčka k masům recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
2 dl voda
vegeta
grilovací koření
1 kostka hovězí bujon
mletý černý pepř
1 lžíce tmavá sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme opravdu najemno.

  2. Na pánvi si rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu restujeme dozlatova. Zalijeme vodou, rozdrobíme kostku bujonu, přidáme lžíci tmavé sójové omáčky a necháme provařit.

  3. Ve troše vody si rozmícháme solamyl a základ omáčky zahustíme. Můžeme zahustit také moukou nebo hotovou jíškou. Podle potřeby nakonec rozředíme.

  4. Omáčku můžeme dochutit pepřem, grilovacím kořením nebo vegetou. Omáčku můžeme obměnit jiným bujonem.

  5. Podáváme k restovaným masům - Medvědí tlapy, u který není výpek ani žádná jiná omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!