Omáčka Carbonara recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
2 stroužky česnek
1 ks cibule
300 g tvrdý sýr
300 g šunkový salám
300 ml smetana na vaření
3 ks tavený smetanový sýr (obdélníčkový)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
bazalka
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salám nakrájíme na hodně malé kousíčky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme.

  2. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám a orestujeme. Pak přidáme bazalku, sůl a bílý pepř. Necháme přejít varem. Poté přidáme tavený sýr, necháme rozpustit. Nakonec vmícháme nahrubo strouhaný tvrdý sýr a 2 stroužky prolisovaného česneku.

  3. K omáčce carbonara se hodí jakékoliv těstoviny, ale nám nejvíce chutnají špagety a farfalle.

  4. Místo salámu můžeme do omáčky carbonara použít libovou šunku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!