Omáčka Carbonara recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 2 stroužky česnek 1 ks cibule 300 g tvrdý sýr 300 g šunkový salám 300 ml smetana na vaření 3 ks tavený smetanový sýr (obdélníčkový) podle potřeby olej podle chuti sůl bazalka bílý pepř
Postup Omáčka Carbonara recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salám nakrájíme na hodně malé kousíčky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám a orestujeme. Pak přidáme bazalku, sůl a bílý pepř. Necháme přejít varem. Poté přidáme tavený sýr, necháme rozpustit. Nakonec vmícháme nahrubo strouhaný tvrdý sýr a 2 stroužky prolisovaného česneku.
K omáčce carbonara se hodí jakékoliv těstoviny, ale nám nejvíce chutnají špagety a farfalle.
Místo salámu můžeme do omáčky carbonara použít libovou šunku.