Okořeněný králík na cibuli a česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 ks cibule
1 ks králík
marináda
2 dl olej
2 lžíce hořčice
0 l voda
0 lžiček vegeta
2 lžičky chilli koření
2 lžičky mletá sladká paprika
0 lžiček mletý černý pepř
podle chuti
sůl
1 lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve králíka očistíme a naporcujeme na jednotlivé kusy, osolíme a okmínujeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky.

  2. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli s česnekem a na to položíme naporcovaného králíka. Do půllitru nalijeme 2 dl oleje, přisypeme 2 lžičky mleté červené papriky, 2 lžičky chilli koření, trochu pepře, 1/2 lžičky vegety, 2 lžíce hořčice a doplníme vodou. Tak nám vznikne marináda, kterou králíka zalijeme.

  3. Pekáč zakryjeme pokličkou a králíka dáme péct na asi 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

  4. Okořeněný králík na cibuli a česneku bude mít dosti šťávy a jako přílohu podáváme bramborový knedlík. Kdo má raději brambor, není problém, je to dobré i tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy