Okaté maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek slanina
- - sůl
2 ks rajčata
- - tuk
2 ks cibule
2 lžíce smetana
- - mouka hladká
- - kečup
- - pepř mletý
- - maso hovězí zadní
4 ks párky

Postup přípravy receptu

  1. Do masa nařízneme ostrým tenkým nožem několik otvorů, část otvorů rozšíříme rukojetí vařečky a naplníme je párky nebo klobásou. Do zbývajících otvorů vsuneme slaninu nakrájenou na nudličky. Maso převážeme silnou nití, potřeme smetanou a necháme ji vsáknout. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran. Přidáme cibuli nebo pórek, podlijeme a dusíme pod pokličkou dopoloměkka. Šťávu zahustíme moukou, přidáme kečup, na kolečka nakrájená rajčata a dopečeme. Maso zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podlijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy