Obrácené buchty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
250 ml mléko
1 kostka droždí
150 g cukr krupice
600 g hladká mouka
150 g Hera
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
náplň 2
110 g máslo
1 lžička skořice
100 g cukr moučka
náplň 1
100 ml rum
150 g rozinky
náplň 3
100 g med
50 g cukr krupice
100 g mleté vlašské ořechy
na ozdobu
1 balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do 1 dl vlažného mléka (ne nízkotučné) rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, zbylý cukr, sůl, muškátový oříšek a citronovou kůru. Přidáme vejce, zbylé teplé mléko a kvásek. Nakonec přidáme rozpuštěnou heru a vypracujeme pomocí vařečky na hladké nelepivé těsto, které necháme 40 minut na teplém místě kynout.

  2. Rozinky smícháme s rumem, máslo utřeme s cukrem i skořicí dohladka a mleté ořechy smícháme s medem i hnědým cukrem.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, potřeme ho máslovo-skořicovou náplní a posypeme okapanými rozinkami. Svineme do závinu a rozkrájíme na plátky (šneky) široké asi 3 cm.

  4. Na dno vymazané zapékací mísy rozetřeme ořechový med a na něj poklademe šneky těsně jeden vedle druhého. Necháme ještě 15 minut kynout.

  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Před podáváním můžeme obrácené buchty pocukrovat skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!