Obilná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
80 g cibule
50 g celer
50 g mrkev
30 g hrách
50 g pšenice
podle potřeby
olej
podle chuti
majoránka
petrželová nať
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si zvlášť uvaříme doměkka hrách a pšenici.

  2. Cibuli, celer a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku prolisujeme.

  3. Ve vodě se zvlášť uvařeným hrachem a pšenicí povaříme zeleninu, přidáme majoránku, česnek, sůl, lžíci oleje a před podáváním dochutíme petrželovou natí.

  4. Obilnou polévku ihned po dovaření podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy