Nutellová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
150 g máslo
150 ml mléko
100 g cukr krupice
250 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
150 g nutella
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny potřebné na nutellovou bábovku by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme na sníh.

  2. Máslo s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme nutellu a ještě chvíli šleháme. Potom pomalu a po částech zašleháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Následně vařečkou zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v troubě asi 45 minut při 180 °C.

  4. Nutellovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy