Nutellová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 150 g máslo 150 ml mléko 100 g cukr krupice 250 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 150 g nutella podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Nutellová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny potřebné na nutellovou bábovku by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme na sníh.
Máslo s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme nutellu a ještě chvíli šleháme. Potom pomalu a po částech zašleháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Následně vařečkou zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v troubě asi 45 minut při 180 °C.
Nutellovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.