Novohradský kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 ks kapr
olej na smažení
podle potřeby
sůl
máslo
podle chuti
petrželka
na obalení
200 g polohrubá mouka
1-2 lžičky mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Kapra očistíme a naporcujeme. Hladkou mouku smícháme s oběma paprikami.

  2. V pánvi rozehřejeme olej. Jednotlivé porce kapra důkladně potřeme česnekovou pastou. Pak je obalíme v paprikové mouce a ihned je klademe do rozehřátého oleje, kde je pečeme dozlatova.

  3. Novohradského kapra podáváme s vařenými brambory nebo kaší a přeléváme omastkem nebo máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy