Novohradské plecko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 lžička kmín
3 lžíce sádlo
5 lžic hladká mouka
160 ml smetana ke šlehání
75 dkg vepřová plec
2 kuličky tavený sýr
5 lžic pikantní kečup
4 lžíce sterilované lečo
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. V širším kastrole rozehřejeme sádlo, osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso a po obou stranách ho opečeme. Pak podlijeme trochou vody, podusíme doměkka, maso vyjmeme a dáme na teplo.

  2. Výpek použijeme jako základ omáčky. Vmícháme do něj hladkou mouku, osmahneme ji, zalijeme smetanou, přidáme sýr (trojúhelníčky) a povaříme do husté konzistence. Nakonec přidáme lečo, pikantní kečup, prohřejeme a sundáme z ohně. Omáčku k novohradskému plecku dochutíme solí.

  3. Omáčkou na talíři přelijeme měkké maso. Novohradské plecko podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy