Neštěmické uzené recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
80 g máslo
400 ml mléko
1 lžička bazalka
50 g hladká mouka
mletý bílý pepř
500 g uzená krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso pokrájíme na plátky, z obou stran prudce opečeme a poté nakrájíme na proužky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a do té postupně přidáváme mléko, až vznikne jemná bešamelová omáčka. Omáčku osolíme, okořeníme, přidáme rozkvedlané žloutky a uzené maso.

  3. Vše vlijeme do vymaštěného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

  4. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který rozetřeme na upečenou směs a ještě 5 až 7 minut zapékáme, až sníh zezlátne.

  5. Neštěmické uzené podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy